ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Комплекс „Калина Долна Баня“ се състои от 56 еднофамилни вили и е разположен

на площ от 10 000 кв/м.

Всяка от вилите е с РЗП 95кв/м. напълно обзаведена и разполага с камина, сателитна телевизия и Wi-Fi.

1-ви етаж: Дневна, трапезария, кухненски бокс, тоалетна, килер

2-ри етаж: Две спални, едната от които с двойно легло и другата с две единични, всяка разполагаща със собствена баня.

 

Комплексът работи ли и през зимния сезон?

Комплекс Калина е отворен целогодишно. Извън активния летен сезон, комплексът предлага много забавления и удобства за една прекрасна почивка в планината по всяко време на годината.

Разполага ли комплексът със собствен паркинг?

Паркингът на Комплекс Калина е безплатен за гостите и разполага с над 50 паркоместа.

В комплекса допускат ли се домашни любимци?

Политиката на Комплекс Калина допуска домашни любимци при определени условия, които е нужно да бъдат уговорени предварително с комплекса. При одобрение от нас се заплаща такса от 15 лв. на вечер.

Охрана и безопасност

Ключове
На гостите се гарантира, че никой, с изключение на упълномощените служители, не може да влезе в стаята. Всеки член на персонала има индивидуално определена зона за достъп в комплекса, определен в съответствие с неговите отговорности и задължения.
Охранители
Ние разполагаме със собствен екип от обучени охранители, работещи 24 часа всеки ден, за да се осигури безопасността и сигурността на нашите гости. Не се допускат хора, които не са гости на комплекса да използват  базата, с изключение на случаите, в които ръководството разпореди това

 

Охранителни камери

Комплекс Калина е оборудван със система за видеонаблюдение, която обхваща публичните зони. В комплекса са разположени над 5 камери.

Система за контрол на достъпа
Комплексът е оборудван със система за контрол на достъпа.. Има проверки за сигурност при влизане и напускане на комплекса.

Безопасност
Комплекс Калина осигурява сейф, който се намира на рецепция. Използването му се начислява като допълнителна услуга. За подробна информация, моля попитайте на рецепцията.
Комплексът не носи отговорност за каквито и да било ценности и пари, оставени незаключени и извън сейфа, както в стаите, така и в общите помещения.

Изгубени вещи
Комплекс Калина не носи отговорност за изгубени, повредени или откраднати лични вещи.. При намерени вещи хотелът се задължава да се свърже с госта и да прати загубената вещ, за сметка на собственика. При незаявени и непотърсени вещи в рамките на 30 (тридесен) дни, ще бъдат дарени на местна благотворителна организация или ще бъдат изхвърлени.

Оплаквания, Възстановявания на средства и щети
Всеки коментар или жалба по отношение на престоя трябва да се направи във фронт офиса или на управителя на хотела по време на престоя, така че въпросът да бъде решен веднага. Комплексът си запазва правото да таксува гости за причиняване на щети, съзнателно причинени, по небрежност или непредпазливост. Ако щетите излязат наяве, след като гостът е напуснал, комплексът си запазва правото да удържи такса от кредитната карта на госта, или да изпрати фактура за дължимата сумата по ремонта. Комплексът е предмет на законови проверки, включително, свързани с пожар, лицензиране, развлечения, здравеопазване, хигиена и безопасност. Всички условия се тълкуват в съответствие с българското законодателство.
Гражданска отговорност: Комплексът не поема никаква отговорност за услуги, предоставени от трети страни на гостите.

Плащане на допълнителни услуги
Всички цени са в национална валута, която е български лев (BGN). Всички плащания се обработват в лева, както се изисква от закона. На рецепцията се приемат следните кредитни карти: Visa, Visa Electron, Maestro, Mastercard, AMEX, Diners Club, Discover.

 

 

Извънредни ситуации

 

Пожарна безопасност

На всеки етаж са разположени пожарогасители с подходящ размер.

Ако се открие пожар или дим, моля обадете се на рецепция.
Кажете на рецепциониста:
1. естеството на извънредната ситуация
2. Номерът на къща
3. Степента на огъня и всякаква друга необходима информация
4. Не затваряй телефона, докато не бъдете инструктирани да го направите.

Природни бедствиянаводнения, земетресения и др.

В случай на природно бедствие:
– Запазете спокойствие и следвайте инструкциите на персонала. Не изпадайте в паника. Останете на място, където и да сте. Повечето наранявания се случват, когато хората, които влизат или излизат от сградите.
– В случай на земетресение се скрийте. Ако сте вътре, застанете под бюрото или масата, срещу вътрешна стена или под вътрешна врата. Стойте далеч от стъкла, прозорци и външни врати. Ако сте навън, останете далеч от сгради, тротоари и електрически кабели.
– Използвайте стълбите; не използвайте асансьорите. Персоналът на хотела ще ви покаже всички безопасни изходи. След това можете да излезете от сградата.
– В случай на земетресение не използвайте свещи, кибрит или открит пламък. Газовите инсталации може да са повредени и пламъкът да предизвика експлозии или пожари.
– Ако напуснете стаята си или сградата, бъдете сигурни, че хотелския персонал знае къде се намирате.

Последици при нарушение на политиката на комплекса
В случай на нарушаване на правилата и политиките на комплекса, ръководството може да се прибегне до прекъсване на резервацията веднага, без да носи отговорност за възстановяване или обезщетение. От всички гости, служители и представители на туроператорите се очаква да се придържат към тази политика и ръководството на комплекса, като си запазва правото да изгони всяко лице или лица, извършили нарушения срещу тази политика.

ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Условия за резервации, плащания и анулации по оферта за 2018 г. за „Калина Комплекс”-гр. Долна баня

 

Условия за плащания:

а. За да гарантираме вашата резервация е необходимо да заплатите 30 % от сумата за престой до 5 календарни дни, след като направите Вашата резервация;

 1. В случай, че има по – малко от 5 календарни дни от датата на резервиране до датата на пристигане е необходимо да направите плащането в първия работен ден след датата на резервиране;
 2. В случай, че плащането не бъде получено в този срок , „Калина Комплекс“, Долна Баня има право да анулира резервацията Ви без предупреждение;
 3. Ако гостите планират да проведат събитие, като сватба или парти, което включва по-голям брой хора от легловия капацитет на комплекса, или ако гостите възнамеряват да използват имота за цел, различна от почивка, са длъжни да информират за това представителите на Калина Комплекс в момента на резервацията. Специално одобрение или спогодби следва да се сключат между гостите и Калина Комплекс. В зависимост от естеството на събитието, допълнителна такса и/или допълнителен депозит за сигурност може да се изисква, което ще бъде договорено и потвърдено в писмен вид, преди да се потвърди резервацията.

В случаи на нарушаване на обществения ред (силен шум и музика след 23,00 часа) и подаден сигнал към органите на реда, гостите поемат цялата отговорност по разрешаването на казуса. Ако бъдат наложени санкции, глоби, актове, фишове и други наказания, предвидени от българското законодателство от органите на реда, то те се покриват изцяло от гостите, в чието присъствие са установени нарушенията.

 

Промени и анулации:

 1. Промени и анулации до 10 дни преди пристигане: цялата сума се връща на клиента;
 2. Промени и анулации ( пълна или частична ) 9 – 5 дни преди пристигане: 50% от сумата по анулирания период се връща на клиента;
 3. Промени и анулации ( пълна или частична ) 4 или по – малко дни преди пристигане, неявяване или прекъсване на престоя: цялата сума се задържа от комплексът;

 

Стандартни общи условия за всички пакети и резервации:

а. При промяна на резервацията (продължителност на престоя), цената се преизчислява според новия престой и ценови сезон, и се прилагат условията по–горе. Във всички случаи, промените се считат за направени след писмено потвърждение от страна на  „Калина Комплекс“, Долна Баня и в случай на възможност.

 1. Час на настаняване : 14:00 ч. Час на напускане: 12:00 ч.
 2. Условията по-горе не важат за специални промоции и пакети, за които са указани конкретни условия за резервиране, предплащане и анулиране.
 3. късно освобождаванe е възможно единствено след изрично предварително потвърждение от рецепция за наличието на такава възможност и заплащане от 10 лв. на час.

 

 1. Конфиденциалност
  www.kalinacomplex.com уважава личното ви пространство. Моля, прочетете нашите изявление за конфиденциалност и Защита на личните данни за повече информация.
 2. Безплатно
  Нашата услуга е безплатна, ние не прилагаме такси за услугите си и не прибавяме каквито и да било допълнителни (резервационни) такси към цените на
  предлаганите къщи.
 3. Плащания
  В случаите, в които това е приложимо, директно на мястото за настаняване по време на процеса на резервация, под формата на криптирано онлайн
  плащане (чрез системата на PayPal) или чрез кредитна/дебитна. Определената сума се прехвърля директно от вашата кредитна/дебитна карта от ситемата
  на PayPal или от банковата ви сметка в полза на мястото за настаняване.

В случай на измама или неоторизирано използване на вашата кредитна карта от трети лица, повечето банки и компании, издаващи кредитни карти, поемат риска
и покриват всички плащания, произтичащи от такава измама или злоупотреба, което понякога може да е предмет на приспадане.

 1. Права върху интелектуалната собственост
  Софтуерът, необходим за извършването на нашите услуги или наличен за използване на нашия уеб сайт, както и правата върху интелектуалната собственост
  (включително авторските права) на съдържанието и информацията или върху материала на нашия уеб сайт, са собственост на Калина Мениджмънт ЕООД, освен ако не е
  посочено друго.

www.kalinacomplex.com притежава всички права върху съдържанието (вкл. всички права върху интелектуална собственост на интерфейса (вкл. инфраструктурата) на
интернет страницата , на която е предоставена услугата и вие нямате право да копирате, ( hyper-/deep ) препращате , публикувате , насърчавате ,продавате,
интегрирате и да се възползвате по какъвто и да е начин от съдържанието или нашата марка без нашето изрично писмено разрешение.

 1. Разни
  Тези правила и условия и предоставянето на нашите услуги се регулират и тълкуват в съответствие с Българското законодателство и всички спорове,
  произтичащи от тези общи правила и условия и нашите услуги, следва да се отнасят само и изключително към компетентните съдилища в страната.

Ако някоя от клаузите на тези правила и условия е (или стане) невалидна, неприложима или незадължителна, Вие продължавате да сте обвързани с
всички останали клаузи. При такъв случай невалидната клауза следва да бъде изпълнявана в максимална степен, позволена от закона, а Вие се
съгласявате да приемете подобен ефект, като на невалидната, неприложима или незадължителна клауза, с оглед на съдържанието и целите на тези
правила и условия.

 

 

Условия за ползване на къща за гости в Комплекс Калина

 

 1. В къщите не се пуши
 2. Малките деца са под Ваше наблюдение. Не ги оставяйте без надзор.
 3. Всички деца трябва да са прибрани по къщите до 23.00 ч.
 4. Не хвърляйте предмети, които могат да запушат канализацията.
 5. След ползването на посудата я оставете, откъдето сте я взели. Измийте съдовете след ползване.
 6. Не ползвайте предоставените Ви кърпи за плаж или нещо друго различно от предназначението им.
 7. Забранено е всякакво внасяне и изнасяне на какъвто и да било вид техника в къщите
 8. Не се разрешава силен шум или музика след 23.00 часа.